ORIZONT d.o.o.
Vodovodna ulica 30c
2000 Maribor

T: +386 2 300 44 00
E: info@orizont.si
 
 
   
 

www.olje.net


 

Kurilno O.K.olje


Smo eno vodilnih slovenskih podjetij pri oskrbi slovenskega tržišča s tekočimi kurivi. Oskrbujemo kupce na področju SV Slovenije - Maribora in širše okolice, ter osrednjo Slovenijo – Ljubljano z okolico.

Delujemo iz dveh lokacij: iz Ljubljane (-Domžale) in Maribora, kar omogoča prilagajanje specifičnih potreb kupcev na vseh trgih.

Imamo lastno bazo kupcev (približno 25.000) in še nekaj tisoč podjetij, ustanov, zavodov, katere prav tako oskrbujemo s kurilnim oljem. Na mariborskem področju oskrbujemo s kurilnim oljem številne zavode in vrtce. Na ostalih lokacijah se število podjetij vsako leto povečuje, kar je rezultat strokovnega prodajnega osebja, v katerega vsako leto vložimo veliko znanja in truda.


Blagovne znamke pod katerimi nastopamo v Sloveniji na

področju oskrbe končnih kupcev s kurilnim O.K. oljem:

 • Horizont
 • O.K. olje
 • Frece

Blagovna znamka Horizont ima dolgoletno tradicijo in jo poznajo kupci iz štajerskega in prekmurskega področja. Stara je 15 let in je sinonim za kakovost in dolgoletno delovanje.


Blagovna znamka O.K. olje
je zaščitena blagovna znamka, katere karakter je zgrajen na nadstandardni kvaliteti kurilnega olja, ki prinaša kupcu številne prednosti poleg »več energije za isto ceno« ki je skupni imenovalec kurilnega O.K. olja. Poznajo jo kupci osrednje Slovenije, in Gorenjske. O.K. olje je znamka, ki si je zasidrala pozicijo pred šestimi leti, ker smo želeli vzpostaviti enotno znamko za vso Slovenijo.

 


Blagovna znamka Frece ima pozicijo na celjskem področju. Analiza merjenja moči blagovne znamke je pokazala izjemno moč, zato smo ohranjali njeno ime.Skladišča

Zaradi zagotavljanja varnosti pri oskrbi kupcev s kurilnim oljem, smo se odločili za nakup lastnega skladišča. Od družbe TVT Tirna vozila smo v letu 1998 kupili skladišče z rezervoarsko kapaciteto milijon litrov skupaj z 2000 m2 zemljišča.

Skladišče je obnovljeno in posodobljeno po najnovejših tehničnih in ekoloških standardih. Izgrajena je nova pretakalna ploščad ter parkirni prostor za cisterne, ki so opremljeni s posebnimi lovilci olj.

Skladišče je dostopno z železniškimi tiri ter kamionskim dovozom. Skladišče zagotavlja varnost in stalnost zalog, tako da imamo goriva vedno na zalogi.

Vozni park

Imamo več kot 14 sodobnih vozil za razvoz. Področja, ki jih pokrivamo,vsako leto nenehno širimo – tako po velikosti voznega parka, kot tudi regijsko. Z nami sodelujejo tudi številni zunanji prevozniki, ki tako širijo prodajno mrežo in pokritost Slovenije.

Ves vozni park redno posodabljamo in vzdržujemo, tako da vozila zadovoljujejo tudi najstrožje evropske standarde. S tem izpopolnjujemo in v večji meri tudi presegamo okoljske norme in parametre. S posodabljanjem vozil in dobro organizacijo razvoza redno skrbimo za zmanjšanje porabe goriv naših tovornih vozil in s tem zmanjšanje emisij.

Vsa vozila so opremljena z elektronskimi števci, ki pri točenju sproti kompenzirajo iztočenega goriva za 15 stopinj Celzija (ne glede na zunanje temperature in temperature goriva) Tako stranka dobi vedno točno količino, ki jo je naročila oz. plačala. Števci so seveda letno pregledani in certificirani s strani pooblaščene institucije, tako da so izjemno zanesljivi in natančni.

Sodobna elektronska tehnologija

Vsa vozila so opremljena s sodobno računalniško tehnologijo. Vsak voznik ima dlančnik, ki je preko GPRS povezan s centralo (telefonsko prodajo) ter elektronskim števcem in tiskalnikom na avtomobilu. Tako je zagotovljen enostaven in hiter prenos podatkov med telefonsko prodajo in voznikom. Vozniku omogoča hitrejše delo na terenu, stranka pa prejme od voznika tudi originalen račun za iztočeno količino. S tem stranka pridobi zanesljivost podatkov, podjetje pa se hitreje prilagaja situaciji na trgu oz. na terenu.

Našim kupcem dizla nudimo mobilne dvo-plaščne cisterne s tankomatom, ki omogočajo sproten nadzor porabe voznega parka.

Cisterne so atestirane in opremljene po zadnjih ekoloških standardih, ki so zahtevani za interno uporabo. Dobavljive so v velikosti od 10.000 do 50.000 litrov, imajo železno podnožje in so primerne za postavitev na asfaltno ali betonsko podnožje.

Mobilne cisterne so opremljene z elektronskimi tankomati, ki omogočajo 50, 80 ali 120 uporabnikov. Tankomati omogočajo 24 h samostojno točenje brez osebja ter hkrati nudijo visoko stopnjo zaščite pred zlorabami in natančno avtomatsko vodenje evidenc po vozilih. Elektronski tankomat beleži vse podatke, ki jih na enostaven način prenesemo na osebni računalnik, kjer jih uporabljamo za analiziranje in obračun stroškov.

Cisterne s tankomati nudimo ob dobavi goriv v najem ali po želji stranke opremo tudi prodamo.

Zakaj smo uspešni:

 • vsako leto pridobimo 10% novih strank (deleži se razlikujejo po trgih);
 • stalno povečujemo vozni park;
 • stalno širimo območja delovanja;
 • število zaposlenih se stalno povečuje;
 • širimo in večamo skladiščne kapacitete;
 • posodabljamo vozila in opremo;
 • informatiziramo procese;
 • stalnost zalog v naših skladiščih, ki zagotavlja varnost porabnikov;
 • visoko kakovost blaga po strogo predpisanih slovenskih in mednarodnih standardih;
 • točnost dobavljenih količin, merjenih z najmodernejšimi elektronskim števci.

Aktualno

Vpis v E-seznam

Prijavite se v E-seznam in prejemali boste najnovejše ponudbe in novosti.

prijava
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov, ki so namenjeni boljši funkcionalnosti spletnega mesta.